Trenger du kanskje refinansiering?

Er du en av de mange som føler at de drukner i gjeld og månedlige fakturaer? Fortvil ikke, du er nemlig ikke alene og det finnes en løsning som gir deg bedre oversikt over økonomien og som også gir deg muligheten til å spare litt penger. Denne muligheten kalles refinansiering og er egentlig i bunn og grunn et nytt lån man tar opp for å nedbetale på gamle lån.

Sammenlign refinansiering med oss

Det høres kanskje ikke umiddelbart ut som den beste ideen, men du kan faktisk spare en del penger ved å samle gamle lån til ett lån. I dag ender mange opp med mange ulike typer lån som forbrukslån, kredittkort, billån, og gjerne hos forskjellige finansielle aktører. Dette kan fort bli en dyr affære, spesielt hvis disse ikke betjenes til riktig tid. Kanskje har de også høye månedlige gebyrer, så her er det absolutt penger å spare ved å refinansiere. Når du refinansierer smålån vil du få bare én faktura å forholde deg til månedlig, for banken tar nemlig seg av nedbetalingen til de andre aktørene.

Slik finner du den beste refinansieringen for akkurat deg!

Det kan være vanskelig å vite om man er en god kandidat for refinansiering eller ikke, så det kan være en god idé å snakke med en rådgiver før man søker. Hvis du er usikker på om en bank tilbyr deg gode betingelser eller ikke, kan du ta i bruk en nettside som sammenligner ulike banker og hvilke betingelser disse har for refinansiering. Er du nysgjerrig på å få vite hvor mye penger du faktisk kan spare på å refinansiere, kan du ta i bruk en refinansieringskalkulator. Resultatet du får her er kanskje nok til å få deg til å søke om refinansiering, enten hos banken du allerede er kunde hos, for her vil du kanskje få ekstra gode vilkår, eller hos en av de mange andre aktørene i Norge som tilbyr refinansiering. Men husk at en rente på et lån alltid settes på individuell basis etter at banken har vurdert søknaden din. Så selv om naboen fikk en god avtale hos en bestemt bank, trenger ikke dette å bety at du får den samme avtalen med de samme rentebetingelsene. Hvis du har mange regninger som flyter rundt og du ikke helt vet hva du skal gjøre for å bli kvitt dem, kan det absolutt lønne seg å refinansiere.