Ute etter en lånekalkulator for å beregne pris?

Da er du kommet til riktig sted. Her finner du informasjon om lånekalkulatorer som gjør det enkelt for deg å regne ut prisen du må regne med å betale månedlig. Dette enkle verktøyet er lett og bruke, og alt man trenger å gjøre er å fylle inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, av og til må renten også fylles inn hvis ikke denne beregnes automatisk, og så vil du få et omtrentlig svar på hvor mye du må betale per termin.

Det er viktig å understreke at den endelige prissettingen er det banken som gjør, dette er fordi de alltid setter renten individuelt. Dette er positivt, for det betyr at de vurderer søknaden din basert på hva du kommer til å være i stand til å betale i fremtiden. Din fremtidige betalingsevne burde også være noe du tenker på når du søker om lån. Legg vekt på langsiktige og stabile inntekter når du tar avgjørelsen om hvor mye penger du ønsker å låne. Det er selvfølgelig ikke å anbefale at man låner mer enn man har økonomi til, selv om dette kan virke fristende. Pengene kommer jo inn på kontoen uansett, og kanskje det skjer noe i fremtiden som gjør at jeg er i stand til å betjene det bedre, tenker du kanskje? Vel, dette er ikke en produktiv tankegang, og den fører som regel ut i økonomisk turbulens.

Beregne terminbeløp med en lånekalkulator!

En lånekalkulator er til for at man nettopp skal unngå å låne for mye, for ved hjelp av dette verktøyet kan man se den omtrentlige prisen man må regne med å betale per termin. Noen kalkulatorer tar ikke utgangspunkt i den nominelle renten, men den effektive. For det er nemlig den effektive som sier noe om hva du faktisk betaler ettersom den også inkluderer tillegg som for eksempel etablerings- og termingebyrer. Husk også å bruke en lånekalkulator spesifisert til det lånet du skal søke om. Hvis du for eksempel er ute etter et bolig- eller billån, må du bruke en lånekalkulator som tar med egenkapitalen i beregningen. Dette er fordi jo høyere andel av egenkapital, desto lavere rente hos banken. Uansett om en lånekalkulator er et fantastisk verktøy som hjelper forbrukeren, så lønner det seg absolutt å rådføre seg med den aktuelle banken før man søker. Kanskje er det en idé å søke hos flere banker samtidig for å presse prisen mest mulig ned?