Ulike typer lån og hva de kan brukes til

I dag finnes det mange forskjellige typer lån som bankene tilbyr kundene sine. Før i tiden måtte man gå i banken personlig hvis man ville låne penger, men i dagens internettkultur tilbyr de fleste banker muligheten til å søke om lån på nett til sine kunder.

Det vil si at du kan fylle ut en elektronisk lånesøknad, og deretter få svar relativt kjapt. Det kommer dog an på hvilket lån du søker om. Et boliglån for eksempel, som vanligvis er på minst én million kroner, kan man ofte søke om på nett, men det anbefales at man har et møte med en rådgiver i banken før man søker.

Det finnes også elektroniske søknader for billån, båtlån og forbrukslån. Sistnevnte er et type lån hvor banken ikke har noen form for sikkerhet når de låner ut penger, noe som de har i for eksempel boligen, bilen eller båten i slike spesifikke lån. Dette betyr at et forbrukslån, et lån man kan bruke på absolutt det man ønsker, vil ha en høyere rente og mest sannsynlig flere gebyrer enn andre lån.

Slik låner du enkelt penger når du trenger dem!

Så, hvis du ønsker å reise på sommerferie, pusse opp kjøkkenet eller trenger nytt skiutstyr til påsken, er et forbrukslån, eller lån uten sikkerhet som det også kalles, perfekt for deg. Det anbefales dog at man ikke låner mer penger enn det man faktisk trenger, og ikke minst, kan betale tilbake.

Hvis du ikke har råd til å ta opp et forbrukslån, vil dette ganske raskt bli en svært dyr affære. Hvis du har opparbeidet deg mange smålån, for eksempel gjennom kredittkortgjeld, forbrukslån og andre typer lån, kan refinansiering absolutt være et alternativ for deg. Refinansiering betyr at du refinansierer eller samler de gamle lånene dine til ett nytt lån hos en annen bank. På denne måten får du én faktura å forholde deg til månedlig, og banken tar seg av resten. Her kan det være en del penger å spare i gebyrer og avgifter, så det kan lønne seg å sjekke ut dine muligheter for refinansiering hvis du ønsker å få bedre kontroll og oversikt over økonomien.

I dag kan man enkelt fylle ut en elektronisk lånesøknad og få svar fra banken på dagen. Hvis alle dine papirer er i orden, kan du ha pengene på konto dagen etter. Kjapt og enkelt!