Sammenlign lån og finn laveste rente!

Når man skal søke om lån, enten det er snakk om et forbrukslån, et bil- eller et boliglån, så gjelder det å bruke tid på å finne det lånet med lavest rente. Dette kan til tider virke frustrerende ettersom det finnes utrolig mange lån på markedet, og ikke minst mange banker som tilbyr lån til sine kunder. Før du begynner å sammenligne bankenes tilbud, burde du være sikker på hvilket lån det er du er ute etter.

Skal du pusse opp stua? Ja, da er det forbrukslån eller en refinansiering av boliglånet ditt du er ute etter. Er det en båt til sommeren som står øverst på ønskelista? Da burde du se etter spesifikke båtlån da disse vil ha en bedre rente enn hvis du kjøper en båt med pengene fra et forbrukslån. Hvis du trenger penger til ferieturer eller andre fritidssysler, så er et forbrukslån det du skal søke om. Dette er et usikret lån, noe som betyr at banken ikke tar sikkerhet i form av pant i noen av eiendelene dine. Et usikret lån betyr også en høyere risiko fra banken sin side, noe som igjen fører til en høyere rente. Men selv om forbrukslån er det dyreste lånet sammenlignet med andre lån, så finnes det svært store forskjeller mellom den effektive renten som de ulike bankene tilbyr sine kunder.

Et lån med lave renter er bare noen tastetrykk unna!

Når du sammenligner lån fra de ulike bankene, er det viktig at det er den effektive renten som sammenlignes. Den nominelle renten er den som påløper på et viss beløp over en viss periode, mens den effektive renten forteller deg hva du faktisk betaler, det vil si inkludert alle gebyrer og omkostninger i løpet av denne tiden. Noen banker lokker med lav nominell rente, men har til gjengjeld skyhøye gebyrer. Hos andre er ikke forholdet mellom den nominelle og den effektive renten så stort. Å finne et lån med lavest rente, er viktig for de fleste som tar opp lån. Men for noen kan også andre vilkår være minst like viktige, derfor gjelder det å se på helheten når du søker. Er det for eksempel andre fordeler som veier opp for en litt høyere rente? Slike ting burde du ha i bakhodet når du søker lån. Og søk gjerne hos flere banker samtidig, da skjønner de nemlig at de må konkurrere om å få deg som kunde, og er kanskje villige til å strekke seg litt lenger.