Søk hos flere og få et billån med lavest rente!

Friheten ved å ha sin egen bil er for mange svært viktig. Det å måtte slippe å være avhengig av andre når du skal et sted sparer ofte mye tid i hverdagen. Har du endelig funnet drømmebilen, men trenger hjelp med finansieringen? Eller vet du kanskje bare at du skal kjøpe deg bil, men ikke funnet den riktige enda? Da er du nok på utkikk etter et billig billån. Selv om du har en venninne som fikk et veldig bra billån hos en bank, er det ikke sikkert at du vil få det samme tilbudet.

Om man får et billån med lav rente er avhengig av flere faktorer. Først og fremst er andelen av egenkapital viktig. Ikke bare blir det mindre penger å låne, det er også slik at jo høyere egenandel, desto lavere rente fra banken sin side. Så kommer det også selvfølgelig an på hvor mye man ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid man trenger. Hvis du ønsker å finne ut hvor mye du blir nødt til å betale tilbake per termin, som vanligvis er 12 ganger i året, kan du fylle ut beløp, egenandel og nedbetalingstid i en lånekalkulator. Denne finner du vanligvis på bankenes hjemmesider, men husk at dette alltid vil være en omtrentlig beregning av lånet.

Slik får du billån med lav rente

Det er nemlig slik at banken alltid setter renten individuelt basert på en vurdering av kundens søknad og fremtidige betalingsevne. Akkurat derfor skal du søke billån hos flere banker samtidig, for det tilbudet de gir deg kan nemlig variere veldig, og du vil derfor kunne finne frem til et billån med lavest rente. Hvis du er ute etter kaskofritt lån, eller kanskje bare delkasko, så vil mange banker også kunne tilby deg dette. Å kjøpe kaskofritt anbefales dog bare hvis det dreier seg om en relativ gammel modell.

Noen banker har også billån spesifisert mot yngre mennesker, særlig de som aldri har kjøpt en bil før. Med disse lånene kan man ofte få de beste betingelsene og den laveste renten. Mange velger å søke om billån i den banken de er kunde hos nettopp fordi banken gir de beste betingelsene til etablerte kunder. Men hvis du er usikker på om du skal velge den lokale banken din, eller om det finnes andre finansielle aktører der ute som har bedre betingelser, kan det være lurt å ta i bruk en side som sammenligner billån.