Hvilket lån er det beste lån for meg?

Det beste lånet for naboen er ikke nødvendigvis det beste lånet for deg, så det gjelder å undersøke de ulike tilbudene som finnes på markedet. Dette er heldigvis svært enkelt takket være internettsider som gjør dette for deg! På disse sidene sammenlignes banker og finansielle aktører. Her vil du kunne se den nominelle renten og den effektive, altså den som forteller deg hva du faktisk betaler månedlig når alle gebyrene er inkludert. Du vil også kunne se de ulike fordelene og ulempene ved de ulike lånene.

Før du begynner å lete etter det beste lånet for deg burde du gjøre deg opp noen tanker om hva du trenger, hvor mye du har råd til å låne og hvordan du helst vil nedbetale dette, for eksempel om du ønsker lang eller heller kort nedbetalingstid. Men først og fremst gjelder det å finne ut av hvilken type lån du trenger. Ønsker du penger til forbruk? Da er forbrukslånet det ideelle for deg. Ny bil? Ja, da vet du at det lønner seg å ta opp et billån med lavere rente enn et forbrukslån. Når du vet hva du vil ha er det også lettere å finne den aktøren som kan tilby deg dette til den billigste prisen.

Sammenlign lån og finn det beste lån for akkurat deg!

Det beste lånet for deg finner du ved å sammenligne hva bankene har å tilby deg, og dette finner du enkelt tilgjengelig på nett. Du finner det beste lånet for akkurat deg ved å sende inn en søknad hos flere banker før du bestemmer deg for hvem du vil søke lån hos. Når banken vet at den konkurrerer med andre banker om å få deg som kunde, vil den kunne presse tilbudet sitt til det ytterste, og du vil derfor få det beste lånet for deg og din økonomiske situasjon. Når du beregner lånet ditt ved hjelp av en lånekalkulator, vil dette alltid være en omtrentlig beregning. Banken setter så en individuell rente basert på dine fremtidig betalingsevner. Husk at det alltid også gjennomføres en kredittsjekk av deg før en søknad innvilges. Når du fyller inn hvor mye penger du ønsker å låne er det lurt å holde seg litt nøktern. Det kan være fristende å føye til en ekstra null på slutten av beløpet du søker om, men dette anbefales ikke med mindre du har råd til det.