La båtdrømmen bli virkelig med et gunstig båtlån!

Å eie sin egen båt er noe flere og flere nordmenn nå ønsker. Det ligger en ekstrem frihet i å kunne ta ut på havet når en måtte ønske det, og kanskje spesielt i sommerhalvåret gir en båt mange muligheter på deilige, varme dager. For å ha råd til en båt, vil de fleste være nødt til å ta opp et båtlån. Men før du skal søke om et båtlån, burde du finne ut av om du skal kjøpe deg en båt under eller over 7 meter. Hvis du ønsker en større båt, altså over 7 meter, vil renten faktisk være lavere.

I gjennomsnitt ligger den nominelle renten på disse båtene faktisk 1,5 prosentpoeng lavere. Du kan forvente en nominell rente på et sted mellom ca. 5 til 6,5 prosent, men her er det viktig å huske på at det er den effektive renten du må sammenligne. I denne inkluderes nemlig alle gebyrene som kommer i tillegg, for eksempel etablerings- og termingebyrer. Skulle du ønske en båt under 7 meter, vil den nominelle renten være litt høyere.

Søk om båtlån på nettet med det samme!

Det finnes utallige nettsider som sammenligner de forskjellige båtlånene på markedet. Dette er en god sjanse til å finne det perfekte båtlånet som passer deg og din økonomiske situasjon. Husk at et ordentlig båtlån alltid vil ha en sikkerhet i form av selve båten, ved at banken altså tar pant i denne. Dette gebyret (tinglysning) må kunden dekke. Noen forbrukslån er ofte forkledd som båtlån, men vil ha en vesentlig høyere rente enn et båtlån ettersom det ikke tas pant i båten, og banken derfor tar en høyere risiko ved å låne deg pengene.

Både DNS, Danske Bank og SpareBank1 er eksempler på noen av bankene som tilbyr båtlån til sine kunder. Det kan absolutt lønne seg å være i kontakt med flere banker samtidig for å se om du klarer å få presset renten enda litt lavere. Denne settes nemlig individuelt etter at banken har tatt en kredittsjekk og vurdert din fremtidige betalingsevne. Et båtlån kan du enkelt og greit søke om på nettet via et elektronisk søknadsskjema. Drømmen om båtliv i sommer er nærmere enn du tror, faktisk bare noen tastetrykk unna. Hvis alt er i orden med søknaden din, kan du være så heldig å ha pengene på konto allerede innen få dager.